-

23.00zł – 92.00zł
Szwajcarski ser produkowany z surowego krowiego mleka z regionu Appenzell. Swój szczególny charakter zawdzięcza mieszance 8 różnych kwiatów z tego regionu. Podczas procesu dojrzewania esencja tych kwiatów stopniowo przenika do sera i nadaje mu charakterystyczny smak. Kwiatowa skórka jest również jadalna.
-

170.00zł
Wyobraźcie sobie, że na 2 h przeniesiemy się na zielone alpejskie łąki – a to dopiero pierwszy przystanek! Podążając serową drogą – Route de Fromage – odwiedzimy kilka innych znamiennych francuskich regionów i odkryjemy to co w nich najlepsze – serowe złoto :)
Ale nie będzie to zwykłe podstawowe „abc” i wprowadzenie do świata serowego tylko odkrywanie regionów i serów z poszczególnych grup, okraszone jak zwykle dobrymi winami i świetną zabawą! Wspólnie odkryjmy serowe perełki Francji i zaplanujemy Państwa przyszłe podróże do tego kraju w zupełnie inny sposób :)
-

170.00zł
Słowiańskie Dziady czy amerykański Halloween? Sami wybierzecie, które tradycje i smaki są Wam bliższe. Tego wieczoru sparujemy SERY ze słodkościami. Będą historie, legendy i dobra zabawa! Do tego hallowenowe poncze, wino i dużo słodyczy na serach lub serów na słodyczach.
Tak więc jak….Cukierek czy SERek? :)
-

15.00zł – 60.00zł
Emmentaler to ikona szwajcarskiego serowarstwa. Dojrzewając przez około 7 miesięcy, nabiera intensywnego, orzechowego smaku, a jego konsystencja staje się kremowa i sprężysta. Emmentaler doskonale sprawdza się w różnych potrawach – od tradycyjnego fondue po sałatki. Idealnie komponuje się z winem, zwłaszcza białym, a także z owocami, takimi jak gruszki czy jabłka, co czyni go świetnym wyborem na deskę serów.
-

100.00zł – 500.00zł
Podaruj same SERdeczności nabliższym! Karta podarunkowa na zakupy stacjonarne lub do wykorzystania na wydarzenia komentowane odbywające się w naszej fromażerii. Voucher ważny 3 miesiące od daty zakupu.
-


170.00zł
Zabieramy Was w ciepłą i otulającą podróż niczym rozpływający się Raclette. W 2 h przemierzymy 3 kraje zarówno z serami raclette jak i z winami riesling.
Będzie zabawnie, edukująco i pysznie! Wyjdziecie Państwo nie tylko z pełnymi brzuchami ale też z pełnymi głowami na to jak zaplanować swoje jesienne spotkania ze znajomymi lub rodziną w zupełnie inny sposób! Nauczymy Was jak celebrować uczty raclette i jak dobierać do nich odpowiednie dodatki.
Ale to nie koniec bo na koniec będzie niespodzianka….ale trzeba przyjrzeć się też sobie i iść tą drogą mleczną w zgodzie ze swoim żywiołem :)
-

13.00zł – 52.00zł
Ser dojrzewający z porostem szlachetnych pleśni to wyjątkowy produkt, który powstaje w wyniku starannego procesu rzemieślniczego. Wykonany z mleka krowiego, dojrzewa przez około 8 tygodni. Dzięki działaniu pleśni z gatunku Mycodore rozwija się charakterystyczny maślano-grzybowy aromat i łagodna pikantność. Ser ten, o niezbyt twardej konsystencji i bogatym smaku, doskonale komponuje się z kontrastującymi słodkimi dodatkami, jak konfitury z czerwonej papryki czy figi, które podkreślają jego wyjątkowy charakter.
-

22.00zł – 88.00zł
Ser o wyjątkowym, leśnym charakterze. Smak jest aromatyczny, z subtelną goryczką, która przypomina o igliwiu i drewnie. Wyczuwalna jest również świeża, wilgotna nuta, przywodząca na myśl zapach leśnej ściółki po deszczu. To kompozycja smaków, która zachwyca głębią i naturalnym bogactwem.