• Ciasteczka Petit Corses Comte

    30.00

    Francuskie maślane ciasteczka Petit Corses o smaku sera Comte. Produkowane są w okolicach Bordeaux we Francjii według starych receptur i zachowania najwyższej jakości. Świetnie sprawdzą się jako przekąska lub uzupełnienie deski serów o coś chrupiącego i wytrawnego.

  • Ciasteczka Petit Corses Roquefort

    30.00

    Francuskie maślane ciasteczka Petit Corses o smaku sera Roquefort. Produkowane są w okolicach Bordeaux we Francjii według starych receptur i zachowania najwyższej jakości. Świetnie sprawdzą się jako przekąska lub uzupełnienie deski serów o coś chrupiącego i wytrawnego.

  • Czarne figi z orzechami makadamia i pieprzem

    10.00

    Mini konfitura to idealny dodatek do talerza serów. To również idealny prezent dla smakoszy, który może towarzyszyć kawałkowi sera i butelce wina. Polecamy parować z serami takimi jak Roquefort, Gorgonzola, Stilton lub Bleu d’Auvergne.

  • Jabłko z pistacjami i cynamonem

    10.00

    Mini konfitura to idealny dodatek do talerza serów. To również idealny prezent dla smakoszy, który może towarzyszyć kawałkowi sera i butelce wina. Polecamy parować z serami takimi jak Gruyere, Manchego, Gouda, Pecorino Romano.

  • Krówki Klaus o smaku Creme Brule

    25.00

    Francuskie krówki o smaku Creme Brule. Te delikatne i rozpływające się w ustach słodycze powstały z najwyższą starannością w regionie Comte-Franche. Świetnie sprawdzą się jako uzupełnienie deski serów w połączeniu z twardszymi i długo dojrzewającymi serami jak Gruyere, Schlossberger lub serami z przerostem niebieskiej pleśni…..lub po prostu jako deserowa przekąska.

  • Krówki Klaus o smaku Solonego Masła

    25.00

    Francuskie krówki o smaku Solonego Masła. Te delikatne i rozpływające się w ustach słodycze powstały z najwyższą starannością w regionie Comte-Franche. Świetnie sprawdzą się jako uzupełnienie deski serów w połączeniu z twardszymi i długo dojrzewającymi serami jak Gruyere, Schlossberger lub serami z przerostem niebieskiej pleśni…..lub po prostu jako deserowa przekąska.

  • Musztarda z Pinot Noire

    28.00

    Tradycyjna musztarda z winem Pinot Noir. Dzięki lekkiej kwaskowatości musztarda ta oczaruje Twoje kubki smakowe. Musztarda Pinot noir jest wytwarzana w tradycyjnym procesie od 1840 roku. Nasiona są wybierane ze względu na ich jakość, a następnie mielone w kamieniu młyńskim, tak jak robiono to w przeszłości, aby zachować ich smak.

  • Probiotyk z Mleka Wielbłądziego

    125.00

    Ten suplement diety jest przeznaczony do 21-dniowej kuracji, z 2 tabletkami przyjmowanymi dziennie na 20 min przed posiłkiem.

    Korzyści ze stosowania probiotyków z mleka wielbłądziego:

    • wspiera zdrowie układu trawiennego, pomagając przywrócić równowagę mikroflory jelitowej i łagodzić problemy, takie jak biegunka, zaparcia, wzdęcia oraz zaburzenia mikroflory jelitowej
    • pomaga wzmocnić układ odpornościowy dzięki bogactwu białek o właściwościach antybakteryjnych zawartych w mleku wielbłądzim
    • niski poziom glikemiczny: dzięki temu jest produkt ten jest dobry dla osób z cukrzycą
    • hipoalergiczność: mleko wielbłądzie nie zawiera białek alergizujących, co sprawia, że jest bezpieczne dla osób z alergiami na produkty mleczne
    • zwiększone wchłanianie probiotyków: mleko wielbłądzie wspomaga wchłanianie probiotyków, dzięki swojemu składowi zbliżonemu do mleka matki (ludzkiego)

    Dlaczego mleko wielbłądzie?

    • to produkt o lekko karmelowym smaku, świetny dla układu odpornościowego i łatwy do włączenia do codziennej diety
    • wspiera leczenie autyzmu
    • zawiera 3-5 razy więcej witaminy C i mniej tłuszczów nasyconych oraz cholesterolu niż mleko krowie
    • zawiera 10 razy więcej żelaza
    • nie zawiera B-laktoglobuliny i B-kazeiny – najczęściej uczulających składników mleka krowiego
    • jest bogate w: wapń, miedź, magnez, mangan, sód, cynk i potas
    • jest łatwo strawne
    • posiada właściwości przeciwzapalne, przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne
    • bogate w witaminy: A, B1, B2, D, E
    • wzmacnia nasz układ odpornościowy
    • zmniejsza wzrost komórek rakowych (potwierdzone badaniami)
    • obniża poziom cholesterolu we krwi
    • zawiera laktoferynę