Sery Szwajcarskie

Ach, Szwajcaria – piękny kraj ukryty w cieniu Alp, znany przede wszystkim ze swojej czekolady, zapierających dech w piesiach krajobrazów i… sera. Sery szwajcarskie są znane na całym świecie – nawet i w Polsce, gdzie nie raz można spotkać się z wykorzystaniem samego ich nazewnictwa jako synonimu najwyższej dostępnej jakości. Mimo to, wiele osób głównie słyszało jedynie o tych wyrobach, nie mając specjalnie okazji po nie sięgnąć. Oferujemy więc okazję dotknąć, zobaczyć i – co najważniejsze – spróbować prawdziwego złota Szwajcarii, jakim są produkowane w tymże kraju sery!

Raclette – prawdziwy ser topiony

Każdy wie, jak wygląda ser topiony – mała kostka, którą rozsmarowuje się na kanapce. Czy jest to jednak prawdziwy ser topiony? Nie do końca – ten tytuł od zawsze przynależy do sera Raclette. Czym jest ten oryginalny ser szwajcarski? Niczym innym, jak serem stworzonym do podgrzewania i roztapiania. Prawdziwy charakter ser szwajcarski Raclette ukazuje po podgrzaniu – czy to na patelni, czy też na specjalnym urządzeniu zwanym „piecyk do Raclette”. Staje się on kremowy, delikatny i ciągnący… Wręcz nie sposób mu się oprzeć! Być może nie będziemy w stanie otrzymać go w takiej formie jak w Szwajcarii – czyli jako street food, gdzie ser na Raclette jest stale opalany i podawany między innymi na frytkach – ale z całą pewnością możemy sięgnąć po niego w domowym zaciszu!

Najważniejszym pytaniem będzie jednak: „ser do Raclette – gdzie kupić, by nie przepłacić?” Oczywiście w sklepie KaiSERhof! U nas ser Raclette otrzymać można w rozsądnej cenie, bez przepłacania. Gwarantujemy, jego jakość na tym nie ucierpi – po podgrzaniu wciąż będzie smakował jak marzenie! Na pytanie „jaki ser do Raclette” odpowiemy natomiast – oryginał wprost ze Szwajcarii, dostępny w naszej propozycji. W końcu jeżeli już próbować czegoś nowego i wyjątkowego, to trzeba od razu sięgnąć po to, co najlepsze!

Nasz ser Raclette dostępny jest w kilku smakowych wariantach – dzięki temu bez trudu dobierzecie szwajcarski ser do swego dania! Nie pytajcie więc, jaki Raclette ser i gdzie go kupić; odwiedźcie kaiSERhof, sprawdźcie nasze wyjątkowe ceny i wybierzcie coś dla siebie. Gwarantujemy, że smak rozciągnie wasze usta w szerokim uśmiechu!

Ser Gruyere – twardziel wśród serów szwajcarskich!

Czym jest ser Gruyere? Przede wszystkim jest to ser szwajcarski oryginalny, który dojrzewał w piwnicach doliny Emmental. Jest to ser długo dojrzewający i twardy, o intensywnym, żółtym kolorze ciemniejącym dopiero przy samej skórce. Jak na szwajcarskie sery przystało, jest on wybitny w smaku – ostry, z lekko słonymi nutami, o delikatnym orzechowo-maślanym zakończeniu. O ile ciężko byłoby go położyć na kanapce, ser typu Gruyere z całą pewnością wzbogaci każdą deskę serów; zdecydowanie zabłyśnie też na tradycyjnym Founde, odkrywając swoją ciągnącą, lekką stronę.

Jeżeli chodzi o ser szwajcarski Gruyere, jego cena odzwierciedla głębie smaku, jaki oferuje. Czy jednak warto po niego sięgnąć? Oczywiście! Nada się on do dziesiątek potraw, a sam w sobie również zachwyci, niezależnie od propozycji podania. Ser Gruyere, jak i inne sery szwajcarskie sklep KaiSERhof oferuje w przystępnych cenach – nie sprawdzajcie więc, gdzie można je kupić, w końcu jesteście już u nas!

Wygląda, że nie możemy znaleźć tego czego szukasz.