-

15.00zł – 60.00zł
Roquefort to francuski ser pleśniowy o intensywnym smaku i charakterystycznym aromacie. Wyprodukowany jest z mleka owczego i dojrzewa w jaskiniach w okolicy miejscowości Roquefort-sur-Soulzon w regionie Aveyron we Francji. Ma pikantny i wyrazisty smak, często opisywany jako słony, orzechowy, a także lekko kwaśny z nutami pleśni. Ser jest popularny jako dodatek do sałatek, sosów, pieczywa oraz jako składnik kulinarny w różnego rodzaju potrawach.
-

23.00zł
Pochodzący z francuskiego regionu Isère Saint-Marcelin to miękki, niepasteryzowany ser dojrzewający w pleśni. Produkowany z mleka krowiego. Ma łagodny, lekko słony smak. W pełni dojrzały ser ma lekko drożdżowy smak. Ma beżową skórkę i miękkie, kremowe wnętrze i intensywnie rustykalny, orzechowy, owocowy smak.
-

19.00zł – 76.00zł
Sbrinz to szwajcarski ser, który może być śmiało stosowany jako pełnowartościowy zamiennik Parmigiano Reggiano, Grana Padano czy innych twardych serów. Jest to dojrzewający między 18-36 miesięcy ser z mleka krowiego. Posiada charakterystyczny smak i aromat – jest ostry, pikantny i lekko orzechowy. Idealnie nadaje się do sałatek, zapiekanek, risotto i innych dań.
-

14.00zł – 56.00zł
Jest to jeden z najbardziej złożonych i interesujących serów. Ten alpejski ser wytwarzany z surowego mleka krowiego produkowany przez 18–23 miesięcy w jaskiniach w pobliżu ruin zamku Schlossberger w dolinie Emmental. Ser jest bogaty w smaku, o nutach orzechowych i maślanych. Połączenie orzechowej i kremowej konsystencji sprawia, że ser ten pasuje zarówno do białych jak i czerwonych win.
-

98.90zł
Ser Tête de Moine AOP to szwajcarski ser niepasteryzowany, który wytwarzany jest w tradycyjnych metodach z mleka krowiego. Tete de Moine to ser, który produkuje się w regionie Jury, czyli w północno zachodniej części Szwajcarii. Całość diety zwierząt oparta jest na ziołach i delikatnych kwiatach alpejskich. Z jakości owego mleka wynika smak i aromat sera.
Sprzedawany bez krajalnicy.
-

19.50zł – 78.00zł
Francuski ser Tomme de Brebis to wyjątkowy ser owczy. Wyroby z serii Tomme de Brebis wytwarzane są tradycyjnymi metodami, co nadaje im charakterystyczną konsystencję i smak. Ser wyróżnia się delikatną, gładką skórką i miękkim, kremowym wnętrzem. Owocowo-maślany ser o łagodnym smaku. To niezwykle ceniony ser, który można podać jako element deski serów, dodatek do sałatek lub wykorzystać w różnych daniach.