• Spahn

    22.5090.00

    Spahn to szwajcarski, twardy ser krowi. Jest to ser o intensywnym, wyjątkowym smaku i zapachu. Kruchy, fascynuje owocową kwasowością, a zapach przypomina świeżą ziemię. Ze względu na pikantną nutę doświadczasz orzeźwiającej gry na podniebieniu. W trakcie produkcji dodawana jest do niego porcja ricotty, dzięki czemu idealnie komponuje się z miodami.

  • Tête de Moine

    103.00

    Ser Tête de Moine AOP to szwajcarski ser niepasteryzowany, który wytwarzany jest w tradycyjnych metodach z mleka krowiego. Tete de Moine to ser, który produkuje się w regionie Jury, czyli w północno zachodniej części Szwajcarii. Całość diety zwierząt oparta jest na ziołach i delikatnych kwiatach alpejskich. Z jakości owego mleka wynika smak i aromat sera.

    Sprzedawany bez krajalnicy.
  • Tomme de Brebis

    21.0084.00

    Francuski ser Tomme de Brebis to wyjątkowy ser owczy. Wyroby z serii Tomme de Brebis wytwarzane są tradycyjnymi metodami, co nadaje im charakterystyczną konsystencję i smak. Ser wyróżnia się delikatną, gładką skórką i miękkim, kremowym wnętrzem. Owocowo-maślany ser o łagodnym smaku. To niezwykle ceniony ser, który można podać jako element deski serów, dodatek do sałatek lub wykorzystać w różnych daniach.

  • Vacherin

    26.00104.00

    Konsystencja tego sera jest miękka i elastyczna. Po dojrzewaniu staje się bardziej kremowy. Smak Vacherin jest intensywny, ale równocześnie delikatny. Może mieć orzechowe, owocowe i ziołowe nuty, w zależności od okoliczności produkcji i dojrzewania. Vacherin jest serem, który doskonale sprawdza się w kuchni. Można go spożywać samodzielnie, ale jest również popularny jako składnik fondue, gdzie ser jest podgrzewany i podawany z chlebem, warzywami czy ziemniakami.

  • Vacherousse d’Argental

    16.0064.00

    Bardzo gładki, aksamitny, francuski ser. Wytwarzany z mleka krowiego, ten ser w stylu brie ma bogaty mleczny smak i jasnopomarańczową skórkę. Ciesz się nim z chrupiącym chlebem i kieliszkiem wina.