• Schlossberger 30 miesięcy

    22.0088.00

    Schlossberger dojrzewający przez 30 miesięcy. Wyczuwalne są małe kryształki soli (jest znacznie bardziej skrystalizowany niż jego młodszy brat), co dodaje mu interesującej struktury podczas spożywania. W smaku dominują nuty czekolady, karmelu i orzechów.

    Wybierz opcjeWczytywanie Gotowe This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • Sommerhimu

    22.0066.00

    Sommerhimu to ser, który przekonuje już od pierwszego kęsa, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Na podniebieniu zaskakuje kremowością, drobnymi kryształkami i pewną pikantnością niebieskiej pleśni. To idealny wybór dla miłośników zrównoważonych połączeń kremowości, pikantności i intensywnego charakteru niebieskiej pleśni.

    Wybierz opcjeWczytywanie Gotowe This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • Spahn

    22.5090.00

    Spahn to szwajcarski, twardy ser krowi. Jest to ser o intensywnym, wyjątkowym smaku i zapachu. Kruchy, fascynuje owocową kwasowością, a zapach przypomina świeżą ziemię. Ze względu na pikantną nutę doświadczasz orzeźwiającej gry na podniebieniu. W trakcie produkcji dodawana jest do niego porcja ricotty, dzięki czemu idealnie komponuje się z miodami.

    Wybierz opcjeWczytywanie Gotowe This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • Tête de Moine

    103.00

    Ser Tête de Moine AOP to szwajcarski ser niepasteryzowany, który wytwarzany jest w tradycyjnych metodach z mleka krowiego. Tete de Moine to ser, który produkuje się w regionie Jury, czyli w północno zachodniej części Szwajcarii. Całość diety zwierząt oparta jest na ziołach i delikatnych kwiatach alpejskich. Z jakości owego mleka wynika smak i aromat sera.

    Sprzedawany bez krajalnicy.
    Wybierz opcjeWczytywanie Gotowe This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • Vacherin

    26.00104.00

    Konsystencja tego sera jest miękka i elastyczna. Po dojrzewaniu staje się bardziej kremowy. Smak Vacherin jest intensywny, ale równocześnie delikatny. Może mieć orzechowe, owocowe i ziołowe nuty, w zależności od okoliczności produkcji i dojrzewania. Vacherin jest serem, który doskonale sprawdza się w kuchni. Można go spożywać samodzielnie, ale jest również popularny jako składnik fondue, gdzie ser jest podgrzewany i podawany z chlebem, warzywami czy ziemniakami.

    Wybierz opcjeWczytywanie Gotowe This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page