-
15.00zł – 60.00zł
Ser szwajcarski z krowiego mleka o smaku czosnkowym to aromatyczna kompozycja, idealna dla miłośników intensywnego smaku i wysokiej jakości produktów. Delikatna konsystencja sera doskonale komponuje się z intensywnym czosnkowym aromatem, tworząc niezwykłe doznania smakowe.
Sugerowane zastosowania tego sera to nie tylko klasyczne przekąski czy dodatek do potraw, ale także doskonały składnik sałatek, zapiekanek czy kremowych sosów. Ser szwajcarski z czosnkiem to nie tylko produkt spożywczy, ale także wyraz sztuki kulinarnej, którą warto docenić podczas wyjątkowych chwil przy stole.
-
27.00zł – 108.00zł
L’Etivaz AOP to twardy ser wytwarzany z niepasteryzowanego mleka. Jest produkowany ręcznie w ponad stu alpejskich mleczarniach w Alpach Vaud od maja do października przy użyciu niepasteryzowanego mleka, na otwartym ogniu i według tradycyjnej receptury. Niepasteryzowane mleko jest przetwarzane na miejscu i pełne aromatów doskonałych ziół alpejskich.
Etivaz AOP ma charakterystyczny, pikantny, owocowy smak z lekko orzechową nutą. Smak różni się w zależności od diety krów. Ser ma kolor od kości słoniowej do jasnożółtego.
-
24.00zł – 120.00zł
Ser ten posiada cudowną miękką i gładką konsystencję. Ze względu na proporcje skórki i sera proces dojrzewania jest dość szybki i wytwarza bardzo przyjemne nuty drzewne z nutami runa leśnego.
-
26.00zł – 104.00zł
Le Maréchal to rzemieślniczy francuski ser pochodzący z Vaud w Szwajcarii. Ser produkowany jest z surowego mleka krowiego i dojrzewa minimum 130 dni. Pod natartą ziołami jadalną skórką kryje się gęsta i kremowa konsystencja. Aromaty są maślane, zielne i podwórkowe, a smaki są intensywne i ziołowe. Ser również dobrze się topi, dlatego często dodaje się go do fondue lub raclette. Poleca się podawać Le Maréchal z oliwkami i figami. Połącz z kieliszkiem Chasselas, Petit Chablais lub Riesling.
-
29.50zł – 88.50zł
Murgu jest marmurkowy w środku i naprawdę ma moc! Jest gładki w strukturze i rozpływa się na podniebieniu. Intensywność seru Murgu może być zauważalna już od pierwszego kęsa, a pikantny finisz dodaje mu charakteru. Ta wyraźna moc smaku sprawia, że jest on doskonałym wyborem dla tych, którzy poszukują serów o silnym i zdecydowanym profilu.
-
35.00zł – 140.00zł
Długo dojrzewający twardy ser z mleka koziego i krowiego, uszlachetniany liśćmi kasztanowca. Znakomity jako przystawka i dodatek do makaronów i mięsnych drugich dań. Doskonały w akompaniamencie białego lub czerwonego wina, jak też ciemnego rzemieślniczego piwa.
-
20.00zł – 80.00zł
To tradycyjny, niepasteryzowany, dojrzewający przez co najmniej 6 miesięcy ser z mleka owczego z malowniczych gór Pirenejów, które są żyznymi pastwiskami dla mlecznych owiec. Ser ma lekko ziarniste wnętrze, o kremowym i maślanym smaku. Można wyczuć nuty ziołowe, orzechowe i owocowe, jeśli produkty pochodzą z zimy, podczas gdy letnie sery mają tendencję do ujawniania aromatów trawy i kwiatów.
Wyśmienicie smakuje z owocowymi czerwonymi, pełnymi czerwonymi lub białymi winami, takimi jak Zinfandel, Tempranillo czy Syrah.
-
19.00zł – 76.00zł
Raclette 8 Blumen jest pokryta mieszanką 8 różnych kwiatów (chaber, krokosz barwierski, trawiasta, malwa, nagietek, kozieradka, liść truskawki i róża) z regionu Appenzell. W okresie dojrzewania esencja tych kwiatów jest powoli wchłaniana przez ser, nadając niepowtarzalny, charakterystyczny smak. Skórka pokryta roślinami jest również jadalna.
-
17.00zł – 85.00zł
Charakterystyczną cechą sera raclette jest jego zdolność do topnienia się w gładką, kremową masę pod wpływem ciepła. Produkowany z mleka krowiego niepasteryzowanego. Jest to ser o intensywnym smaku i zapachu. Ser raclette jest często podawany z ziemniakami, korniszonami, cebulą i innymi dodatkami. To popularne danie i kulinarny rytuał w alpejskich krajach, które cieszy się również popularnością w innych częściach świata.
Na obiad raclette zalecamy od 100 g do 200 g sera na osobę.
-
17.50zł – 70.00zł
Raclette z mleka koziego to wyjątkowy ser, który wytwarzany jest w tradycyjny sposób, zachowując autentyczny smak i aromat. Ser dojrzewają przez co najmniej 3 miesiące, aby mogły rozwinąć się wszystkie smaki. Im dłużej ser dojrzewa, tym wyraźniejszy staje się jego smak zachowując jednocześnie nieco typowego pikantnego smaku.
-
17.00zł – 85.00zł
Charakterystyczną cechą sera raclette jest jego zdolność do topnienia się w gładką, kremową masę pod wpływem ciepła. Produkowany z mleka krowiego niepasteryzowanego. Jest to ser o intensywnym smaku i zapachu. Ser raclette jest często podawany z ziemniakami, korniszonami, cebulą i innymi dodatkami. To popularne danie i kulinarny rytuał w alpejskich krajach, które cieszy się również popularnością w innych częściach świata.
Na obiad raclette zalecamy od 100 g do 200 g sera na osobę.
-
26.00zł – 130.00zł
Charakterystyczną cechą sera raclette jest jego zdolność do topnienia się w gładką, kremową masę pod wpływem ciepła. Produkowany z mleka krowiego niepasteryzowanego. Jest to ser o intensywnym smaku i zapachu. Ser raclette jest często podawany z ziemniakami, korniszonami, cebulą i innymi dodatkami. To popularne danie i kulinarny rytuał w alpejskich krajach, które cieszy się również popularnością w innych częściach świata.
Na obiad raclette zalecamy od 100 g do 200 g sera na osobę.
-
23.00zł – 92.00zł
Charakterystyczną cechą sera raclette jest jego zdolność do topnienia się w gładką, kremową masę pod wpływem ciepła. Produkowany z mleka krowiego niepasteryzowanego. Jest to ser o intensywnym smaku i zapachu, który może mieć różne odmiany, zależnie od rodzaju mleka użytego do produkcji oraz procesu dojrzewania. Ser raclette jest często podawany z ziemniakami, korniszonami, cebulą i innymi dodatkami. To popularne danie i kulinarny rytuał w alpejskich krajach, które cieszy się również popularnością w innych częściach świata.
Na obiad raclette zalecamy od 100 g do 200 g sera na osobę.
-
-
16.00zł – 64.00zł
Jest to jeden z najbardziej złożonych i interesujących serów. Ten alpejski ser wytwarzany z surowego mleka krowiego produkowany przez 18–23 miesięcy w jaskiniach w pobliżu ruin zamku Schlossberger w dolinie Emmental. Ser jest bogaty w smaku, o nutach orzechowych i maślanych. Połączenie orzechowej i kremowej konsystencji sprawia, że ser ten pasuje zarówno do białych jak i czerwonych win.
-
23.00zł – 92.00zł
Schlossberger dojrzewający przez 30 miesięcy. Wyczuwalne są małe kryształki soli (jest znacznie bardziej skrystalizowany niż jego młodszy brat), co dodaje mu interesującej struktury podczas spożywania. W smaku dominują nuty czekolady, karmelu i orzechów.